”Yaşamaya Dair” müzikli tiyatro oyunu
Nazım Hikmet’in destansı yaşamını anlatan Genco Erkal’ın ”Yaşamaya Dair” müzikli tiyatro oyunu  22 Ocak 2020 Çarşamba akşamı saat 20:00’de  Çakabey Kültür Merkezi’nde  (eski kilise) Çeşmeli sanatseverler için ücretsiz sahnelenecektir.  Genco Erkal ve Tülay Günal’ın sesiyle hayat bulan şiirsel şölene tüm Çeşmeli hemşehrilerimizi bekliyoruz.

Dünya Zeytin Günü Çeşme’de kutlandı

02 Aralık 2019 Tarihinde Eklendi 113 Kez Okundu

Dünya Zeytin Günü Çeşme’de kutlandı

Ülkemizde bu yıl dokuzuncusu kutlanan “Dünya Zeytin Günü” Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Belediye Başkanı M.Ekrem Oran Germiyan’da 100 adet zeytin ağacı fidanı dikerek, “Zeytin ağacı çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır” dedi.

Çeşme’yi turizmde olduğu gibi tarımda da Ege’nin lokomotifi yapmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi tarafından “Dünya Zeytin Günü” bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kutlamalara Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Germiyan Mahalle Muhtarı Şadan Kaya, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Germiyan Köy Kahvesi’nde düzenlenen etkinlikte Zeytindostu Derneği’nden Nedim Ekmekçiler “Ölmez Ağaç Zeytin” adlı Antik Çağ’dan günümüze zeytin ve zeytinyağının şiir ve müzik eşliğinde fotoğraf sunumu, Zeynep Aktürk de “Zeytin ve Zeytinyağı’nda Doğru Kalite Üretim Yöntemleri” adlı sunumu gerçekleştirdi.

Sunumların ardından, Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Keçeci “Çeşme’de Zeytincilik”, Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer “Hurma Zeytin”, Çeşme Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Projeleri Sorumlusu Kazım Beyaz da, “Çeşme Belediyesi Zeytincilik Projeleri konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Dünya Zeytin Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Germiyan Eski Un Değirmeni’nde Zeytindostu Derneği tarafından açılan “Zeytin” konulu resim sergisi Çeşmeliler tarafından yoğun ilgi gördü.

“Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras”

Sergi açılışının ardından Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, belediye meclis üyeleri ve Çeşmeli vatandaşlar günün anısına Germiyan’da 100 adet zeytin ağacı fidanı dikti. Zeytin ağacının çocuklara bırakılan en güzel miras olduğunu dile getiren Başkan Oran, “Zeytin refahın, bolluğun, adaletin, sağlığın, zaferin, yeniden doğuşun sembolüdür. Atalarımız tarafından bize bırakılan ölümsüz ağaçlarımıza sahip çıkıyoruz. Bugün Dünya Zeytin Günü kutlamaları kapsamında Germiyan’da 100 adet zeytin ağacı fidanı dikerek, bu ağaçları çocuklarımıza miras bırakmak istedik” dedi.

Etkinliklerin ardından zeytin üretimini destekleyen ve bu konuda çalışmalar başlatan Çeşme Belediyesi’ne ait ağaçlardan elde edilen zeytinyağı tadımı yapıldı.