”Yaşamaya Dair” müzikli tiyatro oyunu
Nazım Hikmet’in destansı yaşamını anlatan Genco Erkal’ın ”Yaşamaya Dair” müzikli tiyatro oyunu  22 Ocak 2020 Çarşamba akşamı saat 20:00’de  Çakabey Kültür Merkezi’nde  (eski kilise) Çeşmeli sanatseverler için ücretsiz sahnelenecektir.  Genco Erkal ve Tülay Günal’ın sesiyle hayat bulan şiirsel şölene tüm Çeşmeli hemşehrilerimizi bekliyoruz.

Çeşme’de caz rüzgarı

25 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 137 Kez Okundu

Çeşme’de caz rüzgarı

“Çeşme’de kışın da hayat var” sloganı ile kültür sanat etkinliklerine hız kesmeden devam eden, Çeşme Belediyesi, Çeşme’nin enerjisini ve eşsiz dokusunu cazla buluşturdu.

Funk ve caz müziğin klasikleşmiş eserlerini kendi tarzları ile birleştiren Tolga Bilgin Quintet caz hayranlarına müzik dolu anlar yaşattı.

Ayios Haralambos Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Çeşmeli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Türk pop müzğinin önde gelen sanatçılarıyla çalışmış kıymetli müzisyenlerden oluşan grubun üyelerini Tolga Bilgin (Trompet), Alp Özdayı (Vibrafon), Can Yapıcıoğlu (Piyano), Selim Gürcan (Kontrbas) Bora Peynirci (Davul) oluşturuyor.

“Caz Çeşme’ye çok yakışıyor”

‘Çeşme’de her hafta en az bir tane kültür sanat etkinliği olacak’ diyerek, Çeşmeli sanatseverleri caz ile buluşturan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Benim güzel Çeşme ailem! Çeşme sokakları tarih kokuyor, sanat kokuyor ve caz Çeşme’ye çok yakışıyor. Söz verdiğimiz gibi Çeşme’de kışın da konserler, tiyatrolar, opera ve baleler olacak. Değerli sanatçılarımızı, oyuncularımızı sizin gibi kıymetli sanatseverlerle buluşturuyor olmak bize büyük mutluluk veriyor” dedi.