5-8 Nisan 2018 - 9. Alaçatı Ot Festivali
Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.

Turizm fuarında kurdukları temaslardan memnun olduklarını kaydeden Başkan Dalgıç, turizm cenneti Çeşme'nin dış turizmde de önemli oyunculardan biri olmaya aday olduğunu söyledi.

9'ncu Travel Turkey İzmir, turizm fuarında Çeşme standı yoğun ilgi gördü. Çeşme Belediyesi, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çeşme Turistik Otelciler Birliği'nin (ÇEŞTOB) birlikte katıldığı stantta, kurum isimleri yerine 'Çeşme' markası öne çıkarıldı. Çeşme adını öne çıkaran stant adının Çeşme'nin bundan sonraki tanıtım atağı için önemli bir yol gösterici olduğunu vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Belediye ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından yapılan bütün tanıtım çalışmalarını  birlikte yürüteceğiz. Tanıtımı, tek çatı altında toplayarak, Çeşme markası etrafında şekillendireceğiz" diye konuştu.

Tüm taraflar kazanacak

Travel Turkey'in düzenlediği Fuar İzmir'in kente çok yakıştığını ve İzmir adına önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Başkan Dalgıç, dünya standartlarındaki Fuar İzmir'e, ev sahibi kentten katılmanın gurur verici olduğunu söyledi. 'Dalgıç, 'Çeşme' standında, hem iç hem de dış turizm adına önemli temaslar gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bodrum ve Yunan adalarının yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmelerin de uzun vadede, tüm taraflar için önemli katkılar sağlayacağına yürekten inandığını kaydeden Başkan Dalgıç, "Termal turizm yatırımları, kültür turizmi yönündeki çalışmalar ve Çeşme Belediyesi ile STK'ların katılımıyla gerçekleştirilen ortak tanıtım çalışmaları sonucunda Çeşme, dış turizminde de önemli oyunculardan biri olmaya aday. Turizm cenneti Çeşme, dışa açılıyor" şeklinde konuştu.