5-8 Nisan 2018 - 9. Alaçatı Ot Festivali
Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.

Çeşme'de kültür ve sanatın kalbinin attığı başlıca mekanlardan biri olan Tarihi Aya Haralambos Kilisesi, 2016'da kapılarını 13 sanatçının 13 gün sürecek sergisiyle açıyor

Çeşme Belediyesi tarafından restore edilerek kent kimliği ve turizmine büyük katkı sağlayan Çeşme Aya Haralambos Kilisesi, 2016 yılının ilk sergisiyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Küratörlüğünü Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Murat Özdemir'in yaptığı, farklı sanat dallarında eserler ortaya koyan 13 genç sanatçının yer aldığıSomnium adlı sergi, 4-17 Ocak tarihleri arasında, 13 gün boyunca sergilenecek.

Farklı sanat disiplinleri

Aslıhan Güçlü, Derya Aydoğdu, Ersin Aydın, Fidan Salahova, Filiz Onay, Gül Aktaş, Mükbile Görgün, Mürsel Argunağa, Nesligül Cebesoy, Neslihan Özgür, Onur Öztepe, Ömürhan Alptekin ve Özlem Tercan'ın farklı sanat disiplinlerinden eserleriyle yer aldığı sergi, kişisel ve toplumsal tarih, mültecilik, aidiyet ve kimlik gibi konuları işliyor. Tarihi kilisenin sergi yılını genç sanatçıların eserleriyle açmanın memnuniyet verici olduğunu kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Sanatın kalbi Aya Haralambos'ta atacak" dedi.