3. Aşk Festivali – Dalyan 21 - 22 Ekim 2017
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Aşk Festivali 21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Uğur Mumcu, Çeşme'de törenle anıldı

15 Şubat 2017 Tarihinde Eklendi 309 Kez Okundu

Uğur Mumcu, katledilişinin 24'üncü yılında Çeşme'de, yürüyüş ve Uğur Mumcu anıtı önünde yapılan törenle anıldı.

Çeşme'de, yağmur altında düzenlenen törene, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veysel Ayhan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şube Başkanı Sedat Mutlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Hamide Bal, Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Uysal, ÇEŞKA Başkanı Berna Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğur Mumcu'yu anmak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Çeşme çarşısından Uğur Mumcu Parkı'na kadar "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganlarıyla, yağmur altında yürüdüler. Uğur Mumcu Parkı'ndaki Uğur Mumcu anıtı önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudular, anıta karanfil bıraktılar.

"Biz güçlüyüz, bu ülkeyi yedirmeyeceğiz"

Anma töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dalgıç, Türkiye'nin aydın insanlarının hunharca katledildiğine dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri, bu çark böyle işliyor. Bu katledilenlerden bir tanesi de şu anda andığımız, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu. Gerçekten, Mustafa Kemal Atatürk zamanında söylenen bütün o karanlık tabloyu, bir defa daha tahlil edip bu ülkedeki insanlarımıza anlatan kitapları yazan çok değerli insanlardan birisiydi. Uğur Mumcu, maalesef karanlığa götürülmek istenen ülkemizin aydınlık insanlarından biriydi. Bugün de yaşadığımız çok farklı değil. Her zaman söylediğim gibi, inanın ki, bizim sayımız az değil. Biz, herkesten fazla inançlıyız. Biz, herkesten fazla güçlüyüz. Burada andığımız, sevgili dostumuz, yoldaşımız Uğur Mumcu'nun anıtının önünde, hepimiz bir kez daha söz veriyoruz; Biz güçlüyüz, bu ülkeyi yedirmeyeceğiz" diye konuştu.