5-8 Nisan 2018 - 9. Alaçatı Ot Festivali
Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.

İSTİHDAMDA ENGEL YOK

11 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi 37 Kez Okundu

Çeşme Belediyesi, İŞKUR Konak Şube Müdürlüğü, Çeşme Kent Konseyi, ve iş adamlarımızın işbirliği ile Çakabey Kültür Merkezi'nde Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda hem çalışabilir durumdaki engellilerimize hem de engelli yakınlarına sigortalı ve en az asgari ücret maaşlı iş imkanları sunulması amaçlandı.

Çeşme'de yaşayan engelli hemşehrilerimiz ile yakınları, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve toplantıya gelen turizm sektörünün öncü firmaları ile birebir görüşme fırsatı buldular.