5-8 Nisan 2018 - 9. Alaçatı Ot Festivali
Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.

Çeşmeli kadınlar aldıkları eğitimlerle umutlu

27 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi 130 Kez Okundu

Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kent Konseyi' nin Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiği Liderlik ve Politik Katılım eğitimi ile Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği işbirliği ile düzenlediği Kadının İnsan Hakları eğitimi ve İletişim eğitimi programları tamamlandı.Çeşmeli kadınlar Ilıca Otel'de düzenlenen sertifika töreninde sertifikalarını Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'tan aldılar.