5-8 Nisan 2018 - 9. Alaçatı Ot Festivali
Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.

Çeşme'de karnaval tadında 23 Nisan kutlaması

24 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi 113 Kez Okundu

Çeşme'de karnaval tadında 23 Nisan kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla kutlandı.