3. Aşk Festivali – Dalyan 21 - 22 Ekim 2017
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Aşk Festivali 21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÇEŞME KENT KONSEYİ’NİN YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI

17 Şubat 2017 Tarihinde Eklendi 303 Kez Okundu

Çeşme Kent Konseyi hizmet binası açılışına Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Urla, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Seferihisar, Karaburun, Menemen ve Gaziemir ilçelerindeki Kent Konseyi temsilcileri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman açılış konuşmasında; 2014 yılından beri hizmet ürettiklerini belirterek, “Çeşme Kent Konseyi hizmet binamızın açılışında bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz. Konseyimizin Kadın ve Çocuk meclislerinin gerçekleştirdiği etkinliklerle gurur duyuyoruz. Çocuk Meclisi’nin gerçekleştirdiği 23 Nisan çocuk şenlikleri ilçemizin en güzel organizasyonları arasında yer alıyor. Kadın Meclisi ilçemizde yaşayan kadınları düzenli olarak mamografi ile göğüs taramasına götürüyor. Bu çalışmalarla gurur duyuyoruz. Tüm arkadaşlarımı bu güzel çalışmaları için kutluyorum. Ayrıca kadın meclisimiz ÇEŞKA’yı (Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi) doğurdu. Çeşmeli kadınlarımızın ellerinden çıkan birbirinden lezzetli yemekleri ÇEŞKA Anne Mutfağı’nda her gün taptaze olarak sunuluyor. Bu emekleri takdir ederek izliyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz hizmet binası bizler için çok önemliydi. Bugünden itibaren bizlere burada çalışma olanağı sağlayan Çeşme Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Dalgıç’a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman  Boyacıoğlu,  belediyelerin desteği olmadan kent konseylerinin başarılı olamayacağını belirterek Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a teşekkürlerini iletti.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise heyecan varsa kent konseylerinin başarılı olacağını vurgulayarak, “Bugün 10 kent konseyini temsilen arkadaşımızla sizleri yalnız bırakmamak için buradayız. Sosyal Demokrat belediyelerin ağırlığında oluşturulan bu Kent Konseyleri var güçleri ile hizmet üretmeye devam ediyor. Burada Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç başkanımıza aldığı bu hizmet binası kararı ile bir kez daha teşekkür ediyoruz.  Bir mekâna sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Birlik olarak bazı sıkıntılarımız olsa bile hep beraber İzmir olarak yolumuza devam ediyoruz. Sayın Dalgıç, bu hizmet binası ile bizlere can suyu vermiştir. Bugün Türkiye gündeminde tek adamlık olurken bizler de yerel anlamda buna karşı mücadele veriyoruz. Buraya İzmir marşı ile geldik, İzmir marşı ile gideceğiz. İyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’tan ‘Hayır’lı mesaj

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç açılış konuşmasında davetlilere seslenerek, “Tarih süresince örgütlü toplumlara her zaman ihtiyaç duyulmuştur. Demokrasiye inanıyorsak her düşünceye saygı göstermek zorundayız. Demokrasiye inanıyorsak kürsü saygınlığını korumamız gerekiyor. Her gruba saygı göstermeliyiz. Her siyasi gruba görevim süresince saygı göstermişimdir. Bu açılışta siyaset yok! Türkiye’deki en büyük sıkıntıların başında örgütlenememek geliyor. Kent konseyleri 90’lı yıllarda hayatımıza girdi. Maalesef tam amacına ulaşamadı. Biz burada Çeşme’nin her ferdi için hizmetin üretileceği Kent Konseyi hizmet binasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunun için Kent Konseyi bünyesinde görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çeşme Kent Konseyi yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diliyor, hayırlı projeler üretmesini temenni ediyorum” dedi.