5-8 Nisan 2018 - 9. Alaçatı Ot Festivali
Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.

ÇEŞME “ÇAM”LANIYOR

13 Ocak 2017 Tarihinde Eklendi 741 Kez Okundu

Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlarımıza ücretsiz çam fidanı dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Daha yeşil bir Çeşme için mücadele eden Çeşme Belediyesi, ilçede belirli günlerde kurulan halk pazarlarında ücretsiz fıstık çamı fidanı dağıtımına başladı.

“Çeşme’nin daha fazla yeşil alana kavuşması için uygun yerlerin mutlaka ağaçlandırılması gerektiğini, mevcut yeşil alanların da korunması gerektiğine vurgu yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede kurulan pazarlarda hemşehrilerine toplam 1000 adet çam fidanı dağıtacaklarını söyledi.