5-8 Nisan 2018 - 9. Alaçatı Ot Festivali
Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.

ÇEŞME BELEDİYESİ ÖDÜLLERE DOYMUYOR

06 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi 43 Kez Okundu

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN “VELOTÜRK GRAN FONDO ÇEŞME” ÖDÜLLÜ OLDU

Alaçatı Ot Festivali ile geçtiğimiz sene iki ödül alan Çeşme Belediyesi, bu yıl da Türkiye eğlence ve etkinlik sektörünün ilk ve tek yarışması olan “Shining Star Awards’ 18 Eğlence, Etkinlik ve Rekreasyon Ödülleri” nde Gran Fondo Çeşme ile "En Başarılı Sportif Etkinlik Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödülle Çeşme Belediyesi ödül sayısını 3’e çıkarmış oldu.

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde Argeus Travel ve Velotürk işbirliğiyle, İzmir’in incisi Çeşme’de ikinci kez gerçekleştirilen Velotürk Gran Fondo Çeşme amatör yol bisikleti yarışlarının tüm kayıt gelirleri Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırmayı hedefleyen Veloturk bisiklet bağış fonuna aktarılıyor.

Ödülü teslim alan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Çeşme'nin sadece deniz, kum, güneşiyle anılmasını istemiyoruz. Çeşme yarımadası özellikleri nedeniyle, ülkemizin nadir bölgelerinden birisi. Biz '9 Durak 9 Deneyim Projesi'yle yola çıktık. Çeşme'nin her bölgesinde, kendi değerlerinden yola çıkarak yaptığımız festivaller, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile turizmi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu da aldığımız bu ödüller gösteriyor. Festivallerimiz ve sportif etkinliklerimizle geçen seneden bu yana 3 ödül aldık. Yaptığımız etkinliklerin başarısının ödüllerle taçlandırılmasından da gurur duyuyoruz.  Aldığımız  bu ödül diğer ödüllerimiz gibi Çeşme’nindir" dedi.