Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali, Çeşme Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Eylül ayı içerisinde düzenlenen etkinlik, keman, viyola ve viyolonsel uzmanlık derslerinin yanı sıra çocuk orkestrası programı da bulunuyor. Uzmanlık ve Çocuk Orkestrası dersleri için yerkürenin dört bir ucundan ilçeye gelen öğrenciler, dünyaca ünlü ustalardan keman, viyola ve viyolonsel eğitimi alma şansını elde ediyor.

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali kapsamında, ilçenin muhteşem akustiğe sahip Aya Haralambos Kilisesi'nde dünyaca ünlü müzisyenler tarafından konserler veriliyor.. Asırlara meydan okuyan klasik müzik eserlerine yeniden hayat veriliyor.