Kadın Fuarı’nda Çeşme’ye yoğun ilgi

Çeşme’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Kadın dostu Çeşme Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı.

Çeşme’nin yöresel tatları tanıtıldı

Çeşme Belediyesi standında, konuklara Çeşme’yi tanıtan dokümanların yanı sıra Çeşme’nin meşhur sakızlı kurabiyesi, Germiyan Ekmeği ve zeytinyağı ikramında bulunuldu. Festivalin son günü olan Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın mesajının yer aldığı kırmızı karanfil dağıtıldı.

Başkan Dalgıç’tan zeytin fidanı ve kadınlara özel sinema gösterimi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Çeşme’de Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Başkan Dalgıç, Çeşmeli kadınlara zeytin fidanı ve karanfil dağıttı. Başkan Dalgıç konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında hak ettiği yeri başarıyla almış kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Biz her zaman kadınlarımızın yanındayız.” Çeşme Belediyesi’nin sendikayla yaptığı sözleşmede, kadına yönelik şiddeti önlemeye dair maddeler eklediklerini de hatırlatan Başkan Dalgıç, “Sendikayla yaptığımız anlaşmada, eşine şiddet uyguladığı tespit edilen personelin maaşının, kendisi yerine 6 ay boyunca şiddet gören eşine verilmesi yönünde karar aldık” dedi.

Tören sonrası Çeşme Sineması’nda 2016 yapımı “Diren” filmi ilçedeki kadınlara ücretsiz olarak iki seansta gösterildi.